Douwe Brolsma – Trainer

Douwe Brolsma Trainer

Douwe is in 1993 na zijn studie Tropische Cultuur Techniek aan de Universiteit Wageningen begonnen met 4 jaar werken in Thailand als software ontwikkelaar, docent en hoofd van een IT afdeling. Na terugkomst in Nederland in 1997 is hij als docent en consultant bij Pink Elephant verder gegroeid op het gebied van IT beheer, project- en programmamanagement, veranderingstrajecten in organisaties en het ontwikkelen en geven van trainingen en opleiding.

Van 2001 tot 2004 heeft Douwe gewerkt als hoofd van de afdeling Informatie, Communicatie en Organisatie van het Centrum Internationale Samenwerking aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Intussen heeft hij gewerkt bij ICT afdelingen van grote Nederlandse organisaties en in organisatieveranderingstrajecten bij universiteiten in Thailand, Bolivia, Mozambique en Zuid Afrika.

Daarnaast heeft Douwe ook leidinggevende ervaring zowel ad interim als in vaste dienst. Deze ervaringen gebruikt hij om zijn trainingen, begeleidingtrajecten en adviezen goed aan te laten sluiten en levendig te maken.

In de methodische trainingen zal Douwe altijd proberen de pragmatiek van de dagelijkse praktijk te brengen zodat de ‘geest’ of het ‘gezonde verstand’ achter de methodieken duidelijk wordt. Het liefst werkt hij met simulaties en managementgames om de theorie met de praktijk te verbinden.

Douwe heeft zich verder gespecialiseerd in Risico Management en is in 2007 als eerste docent in Nederland geaccrediteerd voor de methodiek Management of Risk (M_o_R®). Daarnaast is hij ook geaccrediteerd om training te geven in PRINCE2® (projectmanagement), MSP (Program Management), MOP (Portfolio Management) and MOV (Management of Value).

Douwe is mede-oprichter van nThen! (een trainingsbedrijf op het gebied van Best Practice Standaarden). Daarnaast is Douwe docent voor de master Project Management aan de Hogeschool Utrecht.