Personal Training

Deze individuele coaching en training op maat is geschikt voor professionals die:

  • Worstelen met iets in hun werk
  • Meer toegevoegde waarde kunnen bieden als ze handiger communiceren
  • Niet van groepstrainingen houden
  • Snel en gericht ondersteuning willen

In een Personal Training werken we aan:

  • Eigen gedragspatronen – begrijpen en (waar gewenst) verruimen
  • Relevante theorie
  • Het oefenen van communicatie


In de sessies zetten we diverse coachings-vormen in en trainen we vaardigheden, met behulp van video. Waar dat relevant is krijgt de deelnemer huiswerk opdrachten voor reflectie en om te oefenen in de praktijk.

Het resultaat staat voorop. Daarbij stellen we ons qua tijdsinspanning pragmatisch op. Meestal zijn er zo’n 5 sessies nodig, aangevuld met huiswerk opdrachten. Waar dat zinvol is hebben we aanvullend contact via een online platform, telefoon of ap. Bijvoorbeeld voor aanvang van een belangrijk gesprek of presentatie.  

Wanneer de deelnemer aangeeft vol vertrouwen verder te kunnen met de leervraag, ronden we het traject af.

Locatie: Bilthoven of online

Om onnodig verlies van billable uren te voorkomen, stemmen we steeds af waar het handig is om af te spreken. Er zijn twee mogelijkheden:

  • Op onze locatie in Bilthoven
  • In onze online training omgeving

Technisch Consultant: Impact Vergroten
“In discussies bij de klant over technische oplossingen, vond ik het vaak lastig om mijn idee helder over te brengen. Ik werd soms niet serieus genomen, waardoor ik onzekerder werd.

Door de training (4 individuele sessies) van Cornelie heb ik onder andere geleerd om beter te luisteren naar de klant en door te vragen naar achterliggende redenen. Hierdoor verbeterde de samenwerking met mijn klant. Doordat ik de communicatie nu veel beter weet te sturen, zijn de gesprekken constructiever en kom ik overtuigender over. Door mijn training weet ik nu beter hoe ik het gesprek aan moet gaan en wat ik eruit wil halen.

Nu ik na een jaar terugkijk, heeft het traject me zelfs meer opgeleverd dan ik dacht. Mijn zelfvertrouwen is gestegen en ik vind het nu geen enkel probleem meer om moeilijke gesprekken aan te gaan. Ik weet nu beter welke informatie ik nodig heb, hoe ik die kan krijgen en hoe ik anderen ermee kan overtuigen.”

Senior Consultant : Soepeler Communiceren
“In de individuele coaching heb ik gewerkt aan mijn té kritische houding waardoor anderen mij soms erg stroef vonden in mijn communicatie.

Ik legde de lat altijd erg hoog. Voor anderen en vooral voor mijzelf. Nu ben ik me daar bewust van en lukt het me om meer te kijken naar de vele dingen die wel goed gaan. Daardoor ben ik positiever en eigenlijk ook realistischer. Milder naar mijzelf en naar anderen.”

IT Consultant: Regie nemen en Richting geven
In een lastige rol bij de klant, worstelde ik om die rol goed uit te voeren. Mijn ideeën voor verbeteringen werden regelmatig overruled, waardoor ik me terug trok en me behoorlijk verloren voelde.

In het coachingstraject onderzochten we wat mijn persoonlijke valkuilen hierin zijn. Het maakte me meer bewust van dat terugtrekken, zowel voor mijzelf als voor anderen negatief is. Dat zette me aan denken, vooral over de zin “Pick your battles”. En over hoe ik frustratie echt kon loslaten, want juist mijn frustratie maakte me veel minder effectief in mijn communicatie. Daarbij leerde ik ook technieken om veel constructiever te communiceren.

Het traject heeft me opgeleverd dat ik veel proactiever ben, me meer uitspreek en dat wat ik zeg meer impact heeft. Doordat ik minder opkrop voel ik me meer ontspannen en energieker. Ik snap hoe ik meer regie kan nemen en dat lukt al veel beter. Zelfs in mijn huidige lastige omgeving.”