Leertraject Leidinggeven aan zelfsturende teams

Vakmanschap in begeleiden voor Scrum Masters en Teamleiders met een faciliterende rol

Leidinggeven en zelfsturing klinken als twee tegengestelde zaken. Zelfsturende teams hebben toch geen leiding nodig!?!
Zo simpel blijkt het in de praktijk niet te zijn. Dit opleidingstraject is ontwikkeld omdat we veel vragen kregen van Scrum Masters en Teamleiders die worstelden met hun rol.

Hoe verloopt het leertraject?

We sluiten aan bij de praktijk. Daartoe zet de trainer (Cornelie Meynen) haar ruime ervaring in het werken met professionals in.
We gaan aan de slag met lastige praktijk situaties in een interactief programma. Met die modellen en theorieën, waarvan Scrum Master en Teamleiders aangeven dat ze er het meest aan hebben. Daarbij oefenen we aan de hand van checklists en werken we toe naar succeservaringen.
Omdat leren coachen onderdeel is van de training, gaan deelnemers tussen de trainingssessies in groepen van 2 of 3 oefenen op elkaar. Ze coachen elkaar in vraagstukken uit de praktijk, onder begeleiding van een trainer.

Wat zeggen deelnemers?

“ Een absolute aanrader voor mensen die hun team willen laten ‘vliegen’. Het leuke van de training is dat je je realiseert dat een team niet op één manier aan te sturen is. Door jezelf in verschillende situaties aan te passen en in te leven in je teamleden, kan je veel meer bereiken. De training geeft heel praktische modellen en toepassingen om je team een stap verder te brengen. Door intensieve oefening krijg je het gevoel en zekerheid om dit in de praktijk te brengen.” (Ronald, Scrum Master)

“Tijdens deze training zie je duidelijk het effect van je houding en gedrag op anderen. Daarnaast leer je welke technieken leiden tot het gewenste resultaat in je rol als leider of teamlid. Dit is zeer bruikbaar op de werkvloer!” (Serdar, Scrum Master)

Tijd en locatie

6 dagdelen training met daar tussendoor 3 sessies in subgroepen, over een periode van 8 weken. Dag 1 bestaat uit een hele dag (2 dagdelen). Daarna telkens een halve dag met tussenpozen van twee weken. Dit om het geleerde te kunnen toepassen. De training vindt plaats in Bilthoven, Utrecht.

Globaal programma

Investering:

€ 3.000,= (ex. btw) per deelnemer
Vraag naar onze korting bij deelname van meerdere mensen uit één organisatie.

Inclusief :

  • Training met lunch, koffie en thee
  • Begeleid werken in subgroepen
  • Een werkboek bij de training
  • Compacte checklists om altijd bij de hand te hebben op je telefoon
  • Een Whatsappgroep, om lessen te delen en voor onderling advies

Vraag ook naar de mogelijkheden voor training en begeleiding voor uw hele kantoor.

Verdere informatie

info@rafikitraining.nl

Informatie en of Aanmelden

Wil je meer informatie om zeker te weten dat dit een geschikt traject is voor jou? Gebruik onderstaand formulier. Dan nemen wij contact met je op.